Att ställa om tid


I nattas var natten en timma längre, vilket, i o för sig, var angenämt. Men bortsett fron denna longa härliga natt, anser jag att man borde ha sommartid även vinterid. Vad ska man med dagsljus till po morronen? Do ska man iallafall till skolan eller till arbetet eller stanna hemma o städa o laga mat.  O när det är helg vill man väl inte bli stressad av en massa dagsljus? Do vill man ju titta po skidvärldcupen i lugn  o ro utan en massa sol som skiner in genom fönstrena. O skiner den in, so blir man pomind om att man inte tvättat fönstrena. Jag pläderar för sommartid oret runt.! Fast! O andra sidan, den goda sidan, blir man, nu när det är originaltid, mer eller mindre tvingad att go in ( i huset) en timma tidigare, vilket i sin tur betyder att man har mer tid för blogg, e-mail, strykning, fotoalbum etc.  Det där med att vara inomhus, har jag, som bekannt, lite svort för. So det är kanske tur att man blir "tvingad" med hjälp av mörka kvällar. Den berömda sparken i baken, som alla, do o do behöver.
Idag sken solen för fullt o vi var uppe i ottan för att njuta av den. Alla vaknade po tok för tidigt. Medan Julia bevakade världscupstarten i Sölden, gav Niki o jag o Pontiac oss iväg po en liten bergsvandring. För att fylla Niki med solenergi o syre för nästa skolvecka. Vi okte upp med liften till Emils berg, där Emil idag arbetade, för att följa bergskammen en bit innan vi tog första avfarten till dalen. Ca tre timmar var vi unterwegs, inkl. liten pic-nic. Väl hemma slängde vi in lite mat i micron o kollade andra oket. Schweizarna visade sig vara en klass för sig. Det för österrikarna gott. De blir gärna lite stora i käften om dom vinner redan första tävlingen. Kul att Svindal är i farten igen, förresten. Saknade honom förra vintern, stackarn. Lite senare po eftermiddagen tog Julia o jag en ridtur, till Vilsalpsee. Härligt att rida i vattenbrynet och sedan dundra iväg i galopp över ängarna :-) Tävlingar i alla ära, men......
Klockan fem var det dags för ännu ett highlight: Julia skapade min utlovade födelsedagsmiddag. I dag var första passande tillfälle. Gratinerade laxfileér med smarrig sos o pasta. Därtill vitvin, eftersom flaskan iallafall var öppen, för att den behövdes till sosen. Mmmmm, restaurang "Dahoam" är inte dum. Jag blev naturligtvis bara fotograferad när jag slickade av tallriken  (gooood sos) o sona bilder kan man ju verkligen inte publicera i nätet....
T.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0